Nieuws

 

zieke tulpen

 

De ‘doktoren’ van de commissie hebben het gezamenlijk hersteld.

 

In het talud aan de gracht heeft enkele weken een hart van Tulpen gestaan, dit omdat het Tulpenfestival niet doorging en het toch wel een idee zou zijn om toch iets met tulpen  gaan doen.

De promotiecommissie kreeg naar aanleiding hiervan weer een nieuw idee om de bewoners weer een hart onder de riem te steken: een hart van eenjarige plantjes.

Afgelopen maandagavond gingen zij aan de slag met deze plantjes, die zij belangeloos beschikbaar gesteld kregen van van Bentem Sierteelt  en Louis van Diepen  zorgde voor de grond. Een prachtig aanbod, die we zeker waarderen en we willen deze gevers dan ook via SluisPuntNL hartelijk bedanken!!

Op deze manier kan iedereen weer genieten van wat er in Marknesse zoal mogelijk is.

Het  resultaat van deze harde werkers mag er zijn. Bedankt allemaal!!

Namens de promotiecommissie, Rikie Ruis.

Stille 4 mei viering in ons dorp.

Sobere kranslegging in Marknesse

foto:Piet Ruis 

 

Sommige mensen hebben maandag 4 mei overdag al een moment gekozen om een witte roos of een boeket bloemen te leggen als blijk van waardering aan de mensen die ooit streden voor onze vrijheid.
Deze Maandagavond in mei was het heel stil in Marknesse, de vlaggen hingen halfstok en de klokken luidden. Enkele mensen liepen naar de plek van het monument en dan horen we op de achtergrond de Last Post, net als overal in ons land. Dan volgde 2 minuten stilte.
Vervolgens werd er een krans gelegd door twee leden van de 4 mei commissie en dorpsvoorzitter Hans Rommens.
Daarna sprak de dorpsvoorzitter : “75 jaar Vrijheid en nu zijn we hier met een kleine groep aanwezig om toch een krans te leggen bij het monument. Het is dit keer heel bijzonder en daarom lees ik u een gedicht voor.

Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd
einde van 5 jaar oorlogstijd.
Einde van , honger, verdriet en pijn,
Nederland kon weer vrij land zijn…..
Het is 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd, maar de herinnering aan zoveel oorlogsleed zijn we nog lang niet kwijt.

“Laten we hopen dat we volgend jaar weer in grote getale hier aanwezig mogen zijn”.

 

 

Een hart onder riem steken.

licht puntje 2

foto: Piet Ruis

Elk jaar wordt er in alle dorpen een tulpenmozaïek gemaakt, maar dit keer ging het Tulpenfestival in de Noordoostpolder vanwege het coronavirus niet door.

De promotiecommissie wilde toch iets doen en daarom maakten de leden een mooi hart van bakken tulpen aan de gracht. Het mozaïek was zelfs ‘s avonds nog verlicht en dat was toch zeker een lichtpuntje in deze wel heel bijzondere tijd, waarin iedereen overal leest " Houd Afstand " 

Met vriendelijke groet,

De Promotiecommissie

WAT IS ER AAN DE HAND?
NIET GOED GELEZEN? HOUD AFSTAND!!

banner 1

Mooie banner langs de kant
Wij dachten, in Marknesse kan dat.
Wij hopen dat je er blij mee bent
Je mag hem nog terugbrengen, dan ben je een echte vent.


Zo dat moesten we toch echt even kwijt!!


Helaas moesten we vandaag ( 01-05-2020 ) constateren dat onze banner bij de rotonde Oosterringweg / Vollenhoverweg uit het frame is gehaald.
Gelukkig hadden we nog eentje op reserve en hebben we deze weer in het frame gehangen.
Helaas is de tekst op dit moment te belangrijk voor ons op dit moment dus graag laten hangen en op afstand blijven!


Met vriendelijke groet,
Het dorpsbelang

Afgelopen donderdagavond,09-04, heeft het Dorpsbelang, in samenwerking met de Ondernemersvereniging ( OVM ) en SVM omni tulpen rondgebracht bij iedereen in Marknesse zowel in het dorp als aan de buitenwegen!

Even de aandacht op afstand voor een ieder in deze toch wel lastige tijd. Desondanks hopen wij dat iedereen fijne Paasdagen heeft gekend en wensen wij jullie allemaal veel succes in de komende tijd.

 

IMG 20200411 WA0003IMG 20200411 WA0002

IMG 20200411 WA0001

 

 

logo DB

Beste dorpsbewoners van Marknesse,

In Marknesse worden we dagelijks geconfronteerd met de beperkingen die het Corona virus met zich meebrengt. Deze maatregelen zijn nu eenmaal nodig en hebben enkel tot doel om ons allen te behoeden voor het vreselijke virus.
Echter het betekend niet alleen dat we 1,5 meter afstand van elkaar moeten nemen maar het treft ook onze sociale banden die we met elkaar hebben en daar waar we zo trots op zijn.

Ongetwijfeld ontstaat er meer behoefte aan hulp en ondersteuning op de korte of lange termijn en wij als Marknessenaren kunnen hier alleen maar samen de schouders eronder zetten om hulp te geven daar waar nodig.

Als we allemaal de ogen en oren openhouden en we horen of zien dat iemand best wat hulp kan gebruiken bij u in de straat of elders in het dorp dan kunt u misschien hulp bieden of ons waarschuwen zodat we voor onze dorpsbewoners kunnen klaarstaan.

Daarom vinden wij als dorpsbelang dat we hier een rol in kunnen spelen om vraag en aanbod bij elkaar te aan brengen.

Bent u diegene die wel wat voor een mededorpsbewoner kan en wil doen of kent u misschien een goede vriend of buur die wel wat hulp kan gebruiken?
Meld je dan aan via de telefoon of schrijf een mailtje met je opmerking ofwel vraag;

Carole Vroegop
tel: 06-53830381
mail: dorpsbelang@marknesse.nl

met vriendelijke groet,

Het dorpsbelang

 

Beste dorpsbewoners,


Op dit moment wordt er flink vanuit de specialisten op gehamerd dat we gepaste afstand van elkaar houden om het besmettings gevaar met het Corona virus te verkleinen. Daarom willen wij de ouders/verzorgers vragen ook hun jeugd in de gaten te houden. Nu de scholen dicht zijn, is het begrijpelijk dat de jeugd elkaar opzoekt en samen gaan spelen/chillen op bepaalde plaatsen. Helaas geldt ook deze regel voor onze jeugd.

Hierbij een berichtje vanuit dorpsbelang om een ieder een hart onder de riem te steken. We zijn momenteel in een onwerkelijke situatie beland, door het Corona-virus waar niemand een pasklaar antwoord op weet. Het is niet te voorspellen wat dit voor verdere gevolgen zal hebben. Wel weten we, gelet op de voorschriften vanuit het kabinet en specialisten, waar we ons aan zullen moeten houden de komende tijd, om het Corona-virus te onderdrukken.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door: