Nieuws

Versterking gevraagd
Al enkele jaren onderhoudt een klein gezelschap de centrale gang van de begraafplaats. Helaas nemen Anton Verhoef en Theo van Mierlo afscheid van deze groep. Dank voor jullie inzet de afgelopen jaren!
Om de groep op sterkte te houden zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De groep komt elke eerste dinsdag van de maand, in de middag bij elkaar om de centrale gang te onderhouden. Vaak is het niet langer dan anderhalf a twee uurtjes werk. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ruimen van gevallen takken, snoeien van de beplanting en het wieden van onkruid.
Wie zou het leuk, maar ook gezellig vinden om eens per maand samen de handen uit de mouwen te steken? Stuur een mailtje naar redactie@marknesse.nl om je aan te melden. Je mag ook naar dit adres mailen als je meer informatie wenst en vragen hebt.
Namens de beheerscommissie Dorpsbelang Marknesse,
Cor Zieleman

Omdat nog niemand zich heeft gemeld wordt dit artikel nogmaals gepubliceerd!!

Bij deze een verzoek van de Dierenweide of er ook nog handige mensen zijn die een nieuw trapje kunnen en willen maken.Het huidige trapje is aan vervanging toe zoals jullie kunnen zien. 

Vind jij het leuk om iets te kunnen doen voor de Dierenweide? Meld je dan via Whatts app bij Gerjo Koerhuis, tel: 06-57075409.

Beste Marknessenaren,
Zoals in de afgelopen SluisPuntNL vermeldt gaan we in deze editie drie namen voor ons nieuwe dorpshuis bekend maken. Jullie hebben vele namen ingeleverd en daaruit heeft de Bouwcommissie de drie meest aansprekende namen uitgezocht. Jullie mogen allemaal stemmen en de naam met de meeste stemmen gaat het worden.
We gaan het beter doen dan in Amerika. Geen stemmen stelen en we gaan niet massaal de dorpsvergadering verstoren!!
Middels het stemformulier in SluisPuntNL kan er gestemd worden maar ook heel simpel via een mail naar het emailadres van het digitaal dorpsplein, redactie@marknesse.nl. Het enige wat je hoeft te doen is een mail versturen voor 25-01-2021, met de naam van je keuze en de vermelding van je eigen naam en adres. Dat laatste is wel belangrijk want alleen reacties met volledige gegevens worden meegeteld!!
We hopen op veel reacties en zijn erg benieuwd welke naam jullie het meeste aanspreekt. Iedereen alvast bedankt die heeft meegedacht. Diegene die de naam heeft ingebracht die het uiteindelijk gaat worden zal , zodra het Dorpshuis klaar is, getrakteerd worden op een heerlijk diner verzorgd door de Bouwcommissie.
De drie namen waarop u kunt stemmen zijn;
1. Het Middelpunt
2. Het Buitenhuis
3. Het Marknest

poster NYP versie 1.1

Beste Marknessenaren,
2020 loopt alweer op het einde en we gaan het jaar weer knallend uitluiden. Even leek ook dit niet door te gaan maar de gemeente is akkoord. De locatie is wederom aan de Hoge Sluiswal bij LMB Weevers voor de deur (alvast bedankt voor de gastvrijheid). We hopen op een knallende happening niet alleen voor de schutters maar ook voor u als bewoner.
Wij schieten op oudjaardag van 10:00 tot 17:00uur. Dan zal er ook rijk gevulde snert en frisdrank zijn (gratis en zolang de voorraad strekt (maar vrijwillige bijdrage is altijd welkom)). We hebben weer de beschikking over een tent met kachel dus voor de kou hoeft u het niet thuis te blijven.

ZET MARKNESSE IN HET LICHT!

 In deze donkere tijden is het brengen van licht wel extra hard nodig. Het geeft warmte, liefde en hoop...
Dit heeft ons tot het volgende gebracht. Als we nu met z'n allen Marknesse in het licht zetten...hoe mooi zou dat zijn?! Daar koppelen we dan een leuke wedstrijd aan vast! De mooist verlichte vensterbank/ voortuin in Marknesse verdient namelijk een leuke prijs. Wat moet je doen?
Versier je vensterbank/ raam/ voortuin met mooie verlichting, maak een foto en plaats deze onder de post op facebook(https://bit.ly/39k7vwZ ) of stuur de foto via de email naar pr-c@pknmarknesse.nl of via whatsapp naar 06-20207191
Geef aan in welke straat het in Marknesse is.
Wij beoordelen de foto's en belonen de drie mooiste foto's met een leuk cadeau!
Laten we samen Marknesse in het licht zetten!
Je kunt de foto insturen tot 31 december 2020.

Wij wensen u fijne Feestdagen.
Houd vol en blijf gezond!

Marijke de Vries
Wilfred Rook
Judith Thole-Oosterbaan
Jolande de Bruijn
Irma Profijt-Doorlag

Kerstavond, maar dan anders.
ONLINE elkaar “ontmoeten” en “samen’” zingen op Kerstavond.
Op 24 december 2020 om 19.00 uur kunt u kijken, luisteren en thuis meezingen met Feenstra, Vonk en Winters en luisteren naar een kerstverhaal dat wordt vertelt door Marijke de Vries aan de kinderen.
U kunt het allemaal online volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/966-PKN-Marknesse.
Ga daarvoor naar www.pknmarknesse.nl of www.marknesse.nl
Terugkijken van deze uitzending kan op elk gewenst moment vanaf 25 december 2020.
Vragen? Mail naar irmaprofijt@gmail.com

De organisatie wenst u veel kijk- en luisterplezier en wenst u goede Kerstdagen.

Doen jullie mee?

Bekijk dit goed!

Ook zo nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen rondom Sinterklaas en z'n Pieten? Kijk snel naar aflevering 2, deze mogen jullie niet missen!

Veel kijkplezier allemaal..

Ook zo benieuwd of Sinterklaas kan komen naar het Pietenhuis? Corona of geen corona, Sinterklaas doet er van alles aan om te kijken welke mogelijkheden er zijn om toch dicht bij de kinderen te kunnen komen.

Sinterklaas heeft gehoord tijdens de jaarvergadering van het dorpsbelang dat er een digitaal dorpsplein is waar altijd de verlichting brandt en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

We kunnen helaas geen fysieke receptie organiseren!
Daarom zijn we genoodzaakt om creatief te zijn en het anders aan te pakken. We willen gezamenlijk een terugblik op 2020 laten zien. Wij vragen jullie om een filmpje op te sturen die voor jullie symbool staat voor “2020 in Marknesse”.

Onze dorpsvoorzitter Hans Rommens heeft alles weer goed aan elkaar gepraat tijdens de uitgestelde jaarvergadering van het Dorpsbelang Marknesse. Dat hij dit deed voor een bijna lege zaal zal Hans zelf ook niet leuk hebben gevonden, maar nood breekt wetten en er moest toch een keer een jaarvergadering plaatsvinden aangezien deze in maart al op de planning stond.

Nogmaals een dringende Oproep aan handige dorpsbewoner!!

Bij deze een verzoek van de Dierenweide of er ook nog handige mensen zijn die een nieuw trapje kunnen en willen maken.Het huidige trapje is aan vervanging toe zoals jullie kunnen zien. 

Vind jij het leuk om iets te kunnen doen voor de Dierenweide? Meld je dan via Whatts app bij Gerjo Koerhuis, tel: 06-57075409.

 

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door: