Nieuws

Collecteweek 4 tot en met 10 oktober.

Ook dit jaar gaan collectanten weer huis aan huis op pad voor de Nederlandse Brandwonden Stichting in Marknesse. En ook de Brandweergroep Marknesse doet weer mee in dit dorp, maar zij gaan ook in Luttelgeest op pad met collectanten.. In Luttelgeest is het aantal collectanten gering, maar we zijn blij met hen als zij een avond met de Brandweergroep meelopen.
Wij als organisatie vinden het geweldig dat iedereen zich elk jaar wil inzetten voor dit goede doel.
Toch kunnen er altijd nog meer collectanten meehelpen, want niet iedere straat wordt door een collectant bereikt. Wilt u zich inzetten voor deze stichting, geef u dan op bij één van onderstaande personen. Zij kunnen u inlichten over deze collecte en haar doel. Het zou reuze fijn zijn als we nog meer mensen kunnen bereiken met deze collecte, want iedere gever betekent nog meer opbrengst.

Marknesse on tour.
Het werd toch nog een gezellige afsluiting van het Mini - Dorpsfeest afgelopen zondagmiddag. Vele deelnemers kwamen naar het parkeerterrein van Sportpark ‘’De Punt’’. Daar had de organisatie een bepaalde rijroute uitgezet om de aanmelding zo goed mogelijk in goede banen te leiden. Sommige automobilisten gingen toen al bijna in de fout, ze vroegen zich dan ook af hoe deze middag verder zou aflopen. Bij de aanmelding kreeg iedereen een formulier met de beschrijving en een aantal opdrachten voor onderweg en ook kregen de deelnemers een vaantje overhandigd met de tekst:

Maar liefst 1500 spelers voor deze bijzondere Bingo.

Voor de grote Bingo Online heeft de feestcommissie maar liefst 1700 kaarten rondgebracht en dat er 1500 spelers geteld zijn, is toch wel heel bijzonder. De animo om online mee te spelen met dit spel dat in ons dorp Marknesse en omgeving werd gespeeld, is toch wel heel bijzonder. Het is ook voor het eerst dat dit grote spektakel in de Noordoostpolder wordt gehouden, weer een item dat in deze Corona tijd voor een vermelding in aanmerking komt. In Tollebeek werd ook een feest gehouden en in Vollenhove zijn de inwoners druk bezig geweest met een klein corso. Het blijkt dus wel dat veel mensen hun “feest” in de zomer erg missen en dat ze zelf een alternatief gingen zoeken.

Midden in ons dorp in de pioniersbarak staat sinds juli 2018 de Openbare Boekenkast. Al heel wat boeken zijn er weer ingezet en ook weer uitgehaald. Elke maand wordt de kast bij toerbeurt schoongemaakt door een groep vrijwilligers en wij willen hen bedanken voor hun inzet.


Wij ondervinden dat er nog steeds mensen zijn die er Kinderboeken of Tijdschriften inzetten, alhoewel we dit al menig keer in onze dorpskrant SluisPuntNL hebben gemeld.
Wij zijn blij dat U zoveel gebruik maakt van deze kast en we hopen dat U ook een beetje de regels die we voor deze Boekenkast hebben gemaakt, zult willen volgen.
We zijn ook erg blij dat velen deze regels hebben zien staan en ze opvolgen.


Dank u wel hiervoor, maar probeer dan nu nog even dat ene regeltje: Geen Kinderboeken of Tijdschriften ook nog op te volgen!!

Alvast onze Hartelijke Dank,
De Promotiecommissie.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door: