ONTSTAAN IDEE KUNSTWERK ‘POLDERWIND’

Al enige tijd is de Promotiecommissie bezig geweest met het realiseren van een kunstwerk aan de Leemringweg/Walcherselaan, de plek waar je vanaf Kraggenburg Marknesse binnenkomt.
Bij de rotonde aan de Marknesserweg vanaf Emmeloord en die vanaf Luttelgeest is er al enkele jaren een mooie binnenkomer en wat zou er dan aan de kant vanaf Kraggenburg kunnen staan?
Er werd diep nagedacht en nog eens overlegd en toen ontstond het plan om iets te gaan doen met de Polderwind. De wind die al sinds het ontstaan van de Noordoostpolder in 1942 door ons gebied waait. De pioniers fietsten al vaak op de buitenwegen en ook de vele schoolkinderen die aan de buitenwegen wonen, fietsen naar de basisscholen in het dorp. En als ze ouder zijn fietsen zij van het dorp naar het Voortgezet Onderwijs in Emmeloord. En nog steeds is dit zo, want de tien dorpen zijn destijds aangelegd op fietsafstand!!
De Marknesserweg is voor velen in ons dorp een heel bekend terrein en langs deze weg staan veel bomen, maar soms ook niet en als die bomen er niet zijn, moeten de fietsers nog meer kracht zetten.
Het is dus een geweldige manier om gezond te blijven want je moet wel je krachten gebruiken om hier tegenin te fietsen. Bovendien is het ook nog milieuvriendelijk en dat is heel belangrijk in deze tijd!!
Het is daarom dat wij als Promotiecommissie die Wind en de Fietsers willen uitbeelden op een bijzondere manier.
Het is symbolische een eerbetoon aan de pioniers en ook aan de vele fietsers die al vele jaren in weer en wind naar hun werk of naar school hebben gefietst en nog fietsen. Ook al vinden sommige het heerlijk om hierbij hun hoofd leeg te maken…….

Met dit idee is contact opgenomen met MCM in Marknesse en zij hebben hun gedachten over dit idee laten gaan. Een eerste idee ( zie foto) werd gepresenteerd en later heeft Myrthe Hilderink het definitieve ontwerp en samen met Tim v.d. Linde verder uitgewerkt. En dit is overgegaan in het maken van enkele ontwerpen die de Promotiecommissie heeft bekeken en waar zij haar opmerkingen heeft gegeven en zo is er het definitieve ontwerp ontstaan, dat werd uitgevoerd door Richard Bijsterveld.
Uiteraard moest hiervoor dit project ook financieel haalbaar zijn en dit is na enige tijd gelukt.

De Promotiecommissie.

 

Polderwind

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door: