Koningsdag 2023

 

27 april: Vier Koningsdag in Marknesse!

Vier Koningsdag in jouw eigen dorp, er zijn deze dag leuke activiteiten om deze feestelijke dag samen te vieren!

Vlag hijsen
Op donderdag 27 april hijsen we, als vanouds, om 10:00 uur de vlag bij De Markehof. Onder begeleiding van DOKA zingen we het Wilhelmus.

Versierde fietsen: optocht
Versier je fiets, skelter of een ander voertuig en rijd mee in de optocht vanaf De Markehof naar het veld bij de Triangel. Het thema is: TAART! Want we vieren de verjaardag van onze Koning!
Sta om 10:15 uur klaar bij de Markehof voor de start van de optocht.

Route: Vanaf de Markehof gaan we in optocht naar: rechts Markezijde, rechts aanhouden, links aanhouden en Markezijde volgen tot speeltuin: links naar De Enk, links afslaan naar Kavelzoom, rechts afslaan naar Markezijde, einde links afslaan naar Walcherselaan, rechtdoor naar Sluis, rechtdoor naar Breestraat, voor Danny’s slaan we af naar rechts naar de Maanhuizenlaan, daar bereiken we het eindpunt: De Triangel.

Feestlocatie: veld bij Sporthal De Triangel
Vanaf 10.30 uur tot en met 17:00 uur is er van alles te zien en te beleven op het veld naast sporthal De Triangel. Er is iets te drinken verkrijgbaar en er zijn zitjes om elkaar te ontmoeten en te genieten van de activiteiten. Voor de kinderen zijn er o.a. een springkussen en een opblaasvoetbalkooi.

TIP: Neem voldoende kleingeld mee! Er kan niet gepind worden op het feestterrein.

Wordt er slecht weer voorspelt? Dan worden de Koningsdagactiviteiten afgelast. Houd onze social media kanalen in de gaten.

Heel Marknesse bakt!
Ben jij de koning van het bakken? Of een echte keukenprinses? Doe mee met de taartenbakwedstijd! Het thema is natuurlijk: KONINGSDAG!
- Kinderen tot en met groep 8 kunnen meedoen door een cupcake te versieren en in te leveren.
- Op 27 april ontvangen wij graag uiterlijk 10:00 uur jouw taart/ cupcake bij De Triangel. De lekkere creaties worden tentoongesteld en beoordeeld door een jury.
Wil jij meedoen? Geef je op via: KoningsdagMarknesse@hotmail.com.

-        Meld je aan voor 24 april 2023.

-        Taartenbakwedstrijd, alle leeftijden:
Bak en maak een mooie, lekkere taart. Kies je voor oma’s bekende recept of verras je ons met jouw specialiteit?! De jury beoordeelt de taart op smaak, uiterlijk, afwerking en originaliteit.

-        Versierde Cupcake-wedstrijd, voor kinderen tot en met groep 8:
Versier een cupcake met het thema: Koningsdag!
De jury beoordeelt de cupcake op uiterlijk: afwerking en originaliteit. Dus niet op smaak: de cupcake wordt niet aangesneden. Je krijgt jouw cupcake terug om hem zelf op te smikkelen!

-        De jury weet uiteraard niet wie de bakker/ maker van de taart/ cupcake is.

-        Breng jouw taart/ cupcake van 9.30 uur tot uiterlijk 10.00 uur bij sporthal De Triangel. Alle creaties worden tot 11:00 uur tentoongesteld voor het publiek.

-        Er is geen plek om de taart nog af te werken, dus maak hem thuis helemaal af.

-        Om 11:15 uur worden de twee winnaars bekend gemaakt!

-        Na de bekendmaking mogen de taarten worden aangesneden en kan het publiek een stukje van jouw taart kopen. De opbrengst van deze verkoop is voor de Koningsdagcommissie. Van dit bedrag worden de kosten voor de Koningsdag voldaan.

-        Het winnende recept (als je die wilt prijsgeven) wordt gepubliceerd in de Sluis krant en op de dorpswebsite.

-        Doe je mee? Geef je op via: KoningsdagMarknesse@hotmail.com.

Kleedjesmarkt
Maak iemand blij met jouw (oude maar goede) speelgoed, spulletjes, boeken en meer; verkoop ze op de kleedjesmarkt! Vanaf 11.30 uur mag je een kleedje neerleggen op het veld bij De Triangel en jouw spulletjes aanbieden aan de bezoekers.

Open Podium
Dat Marknesse bloeit van het talent, hebben we kunnen zien tijdens het dorpsfeest… Maak jij (of maken jullie) er weer een feestje van op het Open Podium tijdens Koningsdag?!
Houd jij van zingen, dansen, playbacken, toneel spelen of wil jij een ander talent laten zien aan Marknesse? Solo, samen, met je bokaalteam, sportteam, straatvereniging, vriendengroep, iedere combinatie is mogelijk: als je maar meedoet! Met elkaar maken we er een onvergetelijke Koningsmiddag van. Het open podium start om 13.30 uur.
De winnaar ontvangt eeuwige roem en wordt als een ROYAL thuisgebracht!  
Doe mee! Geef je op en stuur een e-mail met jullie naam, act en contactgegevens naar: KoningsdagMarknesse@hotmail.com.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door: