Honden in Marknesse

11-02-2019
 Honden in Marknesse

Loopt u graag een rondje met uw hond? Baalt u van de poep op de stoep? Bijna iedereen wil graag goede voorzieningen voor honden. Ook in Marknesse. Maar wat dan? En waar? Lees hier een voorstel en geef uw reactie.

Nieuw: 3 speciale hondenpoepbakken
Op het kaartje ziet u de plekken die dorpsbelang en de gemeente samen voorstellen. Het zijn de blauwe stippen op de kaart:
1. Op het punt waar de Groene Zoom, de Breestraat bij elkaar komen;
2. Bij het bruggetje aan de Boslaan, en
3. Aan het begin van de Feike Bruinsmalaan.Drie bakken lijkt misschien weinig, maar de gewone bakken voor straatafval mag u natuurlijk ook gebruiken om hondenpoep in te doen. Wel in een plastic zakje natuurlijk!

Hondenlosloopgebieden veranderen een beetje
Losloopgebieden zijn nu vaak een pad. Maar een loslopende hond wil misschien juist graag van het pad af. Bijvoorbeeld lekker het bos in. Daarom stellen wij voor om de losloopgebieden daarop aan te passen. De gebieden zijn dan groter en duidelijker. U ziet de voorgestelde losloopgebieden groen gemarkeerd op de kaart bij dit bericht. De gebieden zijn:
het dorpsbos aan de noordkant van het dorp, tot aan het water bij de Westerkimme;
rond de begraafplaats;
de bosstrook langs de Zwolsevaart (aan de noordkant van de vaart), en
de loswal.
Buiten de losloopgebieden moet uw hond aan de lijn. Dat is prettig voor andere bewoners. En veilig voor het verkeer.
En… poept uw hond op de straat, op het gras of vlak bij het pad? Ruim het dan even op, óók in de losloopgebieden. Zo blijft het schoon en dat is prettig voor de andere mensen die er lopen.

Geen honden in speeltuinen en op de schoolpleinen
Op de speelplaatsen mag uw hond niet komen. Die plaatsen blijven vrij van honden zodat kinderen er rustig kunnen spelen. Het zijn de oranje gebieden.

Wilt u reageren op het voorstel? Mail dan gerust
In dit voorstel hebben we rekening gehouden met de honden, hun baasjes, spelende kinderen en andere bewoners. Maar het kan natuurlijk zijn dat u andere wensen heeft. Wij horen die graag. Geef uw reactie dan door aan i.cornelissen@noordoostpolder.nl. Dat kan tot 1 maart a.s. Daarna worden de hondenpoepbakken geplaatst en de losloopgebieden vastgesteld.
 
   Marknesse
 
   Dorpskrant
     
   Aankondiging:
   Hoofdsponsor:
   Subsponsoren:

© Marknesse 2019 | website : alstro webdesign Website Restyling: MC-Computerservice