Muziek

verder worden ouderen tehuizen bezocht.
Verder wordt assistentie verleend bij carnavals optreden,de mooiste wandeling van Kuinre etc.d in de Notendop in de Marke
center;"> 
 
Drumfanfare D.O.K.A. (Door Oefening Kan Alles)  
Opgericht als Drumband in 1960 door Carolus Algera is DOKA thans een muziekvereniging met Drum en Fanfarebezetting o.l.v. Dirigent André Rietveld.
Momenteel maken 23 muzikanten deel uit van het korps en 6 aspirant-muzikanten in opleiding.
De muzikale bijdrage wordt geleverd bij o.a. Avondvierdaagsen, Koningsdag, Dorpsfeest, Sinterklaasfeest en het jaarlijkse donateursconcert.
De repetitie is op maandagavond van 19.30-21.30 uur en vindt plaats in het Sociaal-Cultureel Centrum “De Marke” aan de Oudeweg in Marknesse.
Belangstellenden zijn van harte welkom.
Nadere informatie vind u op onze website
Website DOKA


Accordeonvereniging "Crescendo"  
In 1954 begon een groep jeugdleden accordeon te spelen en dit resulteerde in 1957 tot de oprichting van Accordeonclub Marknesse.

Rond 1960 werd Accordeonvereniging Crescendo officieel opgericht en is tot en met heden met 30 leden een bloeiende vereniging.

Crescendo onder leiding van dirigent Jolanda Jutte
bestaat uit een enthousiaste, gemotiveerde groep mensen die het leuk vinden om samen muziek te maken (oefenen/spelen en af en toe optreden)

Gezelligheid staat hoog in ons vaandel, maar natuurlijk zijn we ook serieus bezig.

Naast het “serieuze” oefengedeelte houden wij natuurlijk ook van gezelligheid.

Op Dinsdag wordt er geoefend in de Notendop in de Marke

Jaarlijks houden wij onze gezellige en verrassende afsluitingmiddag/-avond waar wij veel plezier met elkaar hebben.


Daarnaast organiseren we gezellige avondjes met een hapje en een drankje, waarbij de orkesten aan elkaar laten horen hoe/wat ze spelen.

verder worden ouderen tehuizen bezocht.
Ook wordt assistentie verleend bij carnavals optreden,de mooiste wandeling van Kuinre etc.

Wij kunnen ons voorstellen dat menigeen twijfelt om deze stap te zetten,daarom bieden wij als Crescendo de mogelijkheid om drie gratis proeflessen te volgen (eventueel met gebruik van een accordeon van onze vereniging)

Na deze proeflessen kan er ingestroomd worden in één van de orkesten.

De aanschaf van een accordeon kan prijzig zijn, daarom stellen wij (aspirant)leden in de gelegenheid een accordeon van de vereniging te huren.
Website Cresendo


 
Koor “Horizon”  
Ons koor bestaat uit enthousiaste leden. Al zingend proberen wij het evangelie uit te dragen. Ons repertoire bestaat uit eigentijdse liederen, gospels e.d. Wij zingen hoofdzakelijk Nederlands- en Engels-talige liederen.
Iedereen die van zingen houdt nodigen wij uit eens op een oefenavond te komen kijken.
We repeteren op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Het Anker aan de Hoogzijde onder de enthousiaste leiding van Ellen Zieleman uit St Jansklooster. Martine van Atten blijft ons daarbij regelmatig begeleiden.
Voor inlichtingen kunt u terecht bij het secretariaat van koor Horizon :
Cor Kugel (2e secr. ) 06-22971800 en/of Ad Hansen 06-40976533


Email : koorhorizonmne@gmail.com
Website Koor Horizon


 
Zangvereniging “Cantemus Dominum”  
Christelijke gemengd a-capella koor met ongeveer 27 leden.
Repetitieavond:
iedere maandag van 20.00 tot 22.00 uur in de PKN kerk aan de Sluis. Dirigent: mevr. C. Jongsma-Hoekstra uit Emmeloord. Secretariaat mevr. L. Heida, tel.201649.
 
Geen Website bekent


 
Koor “Reach Out”  
Reach Out is een koor voor enthousiaste zangers met verschillende leeftijden. De naam Reach Out betekent: je hand uitsteken, je hand reiken naar die ander, naar elkaar. Elkaar weten te bereiken, door de muziek en zang van ons koor. We willen mensen raken, iets los maken, aansluitend bij de liturgische teksten van de vieringen. De hand uitsteken naar elkaar past ook bij onze H. Ireneüs geloofsgemeenschap, die een herberg wil zijn; gastvrij, iedereen mag er zich thuis en welkom weten.
Wij maken onze themavieringen zelf. In de afgelopen jaren hebben we dan ook een reputatie opgebouwd van verrassende, inspirerende en eigentijdse vieringen. Aan de hand van het evangelie kiezen wij een thema dat past bij deze tijd. Bij het thema zoeken wij frisse teksten en meerstemmige liturgische liederen met een belangrijke kern. De teksten van de liederen zijn een wezenlijk onderdeel van het thema dat wij aan het licht brengen in onze viering.

Email : reachout.koor@gmail.com
Facebook pagina Reach Out

   Marknesse
 
   Dorpskrant
     
   Aankondiging:
   Hoofdsponsor:
   Subsponsoren:

© Marknesse 2019 | website : alstro webdesign Website Restyling: MC-Computerservice